Home > Geen categorie > Eerste project met ICS

Na gesprekken met diverse organisaties heeft Seed4Farmers een overeenkomst gesloten met ICS voor ons eerste project. ICS heeft sinds 2012 ervaring met het op krediet verkopen van gecertificeerde zaden en kunstmest aan arme boeren. Daardoor hebben vorig jaar 20.000 gezinnen in Kenia rondom Kakamega hun levensstandaard kunnen verbeteren. Voor de uitvoerende taken heeft ICS het lokale bedrijf Agrics opgezet. Agrics moet zich in 2020 zelf kunnen redden met het basis productenpakket, wat voornamelijk bestaat uit: mais, kunstmest, teeltadvies en extra producten zoals bijvoorbeeld solar lights. Voor nieuwe producten wil ICS graag gaan samenwerken met S4F. Met de donatie voor het eerste project kan de teelt van sorghum en soja bij 900 extra boeren getest worden in het ‘korte regenseizoen’ van september tot november. Ondertussen gaan we samen onderzoeken hoe we de samenwerking inhoudelijk kunnen verdiepen.

Translate »