Home > Geen categorie > Stichting-OOG

Via Wilde Ganzen zijn we in contact gekomen met Stichting-OOG (Ontwikkeling en Onderwijs Gambia). In Gambia werkt OOG samen met de partnerorganisatie Kiang Central Holland Gambia Foundation “KCHGF”. Deze stichting houdt zich o.a. bezig met het opzetten van een groentetuin en het begeleiden bij de teelt.

De bestaande tuin stelt ongeveer 130 vrouwen en hun families in staat om goed en gezond te eten en om de kinderen naar school te laten gaan. De volgende fase is het verzelfstandigen van de tuin, zodat ze hun eigen tuin kunnen beheren zonder hulp vanuit Nederland. Om dit mogelijk te maken is een uitbreiding van de tuin noodzakelijk. Daardoor kunnen 300 in plaats van 130 mensen in de tuin terecht. Door een tweede watersysteem te installeren zal bij een storing van één van de systemen de hele tuin toch water krijgen. Bovendien worden de overheadkosten over meer tuindeelnemers verdeeld. Dit zal de kans op succesvol zelfstandig voortzetten van de tuin vergroten.

OOG heeft samen met de tuinleiding besloten om nog één keer een grote investering te doen: uitbreiding met 4,5 hectare, een omheining, zonnepanelen, een tweede pomp, leidingen naar de watertappunten en achttien waterreservoirs. Alle werkzaamheden die de tuindeelnemers zelf kunnen doen, worden door hen uitgevoerd.

Inclusief materiaalkosten en training voor tuinleden en leiding kost het plan € 43.491. Na de donatie van Seed4Farmers heeft Wilde Ganzen 1/3 van de investering bijgedragen. S4F wil ook bekijken of en hoe we met onze kennis op agrarisch gebied iets kunnen betekenen voor de tuin. Tijdens het bezoek van het bestuur van OOG in januari 2019 komen vertegenwoordigers van S4F naar Gambia om dit samen met de tuinleden te onderzoeken.

Translate »