Home > Geen categorie > Bezoek project Agrics in Kenia

Twee vertegenwoordigers van Seed4Farmers zijn in oktober 2018 op bezoek geweest bij onze partner Agrics in Kakamega in West Kenia. Medewerkers van Agrics hebben uitleg gegeven over hun werkwijze bij het op krediet verstrekken van zaden, kunstmest en andere producten. Bij een aantal boerinnen en een enkele boer, hebben we bekeken hoe de teelt van hun gewassen verloopt. Ze verbouwen naast het hoofdgewas mais ook aardappelen, bonen, pompoenen en allerlei lokale groenten- en fruitsoorten. Op het erf lopen meestal kippen rond, naast één of meerdere koeien en varkens. De meeste boerinnen telen de gewassen op een kleine oppervlakte voor eigen gebruik. 

S4F heeft een donatie gedaan om de introductie van nieuwe gewassen mogelijk te maken. Daarom hebben we ook de (proef)velden bekeken met de nieuwe gewassen sorghum en sojabonen. Bij de teelt van sojabonen hebben we ook grotere velden gezien van 1/4 hectare. 

Het is een groot voordeel dat Agrics een contract met de boerinnen en boeren afgesloten heeft met een minimale prijs en gegarandeerde afname. In februari 2019 wordt een rapport verwacht met de resultaten van het project. Er zijn allerlei mogelijkheden om inhoudelijke ondersteuning te geven aan Agrics, maar dat wordt nog verder uitgewerkt.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is agrics-b.jpg
Toegangspoort Agrics
Boerin Sara vertelt over de teelt
Proefveldje Sorghum bij boerin Bridget
Aardappelplanten onder fruitbomen
Typisch huis bij een veld met sojabonen
Translate »