Home > Geen categorie > Project in Malawi met stichting ‘Het Goede Doel’

S4F werd door ‘Het Goede Doel’ (HGD) benaderd om bij te dragen aan een landbouwproject in Malawi. Malawi hoort bij de armste en minst ontwikkelde landen in de wereld. HGD concentreert zich op de regio bij de dorpen Thondwe en Mkanda in het zuiden van het land. 

Sinds 2000 heeft HGD al diverse projecten succesvol afgesloten, waaronder het bouwen van scholen met bijbehorende faciliteiten. In 2018 en 2019 is lokale metselaars geleerd hoe ze watertanks kunnen bouwen om gezond drinkwater ter beschikking te hebben in droge perioden. Stichting HGD werkt samen met twee lokale medewerkers Saulos Jali en Veronica Kuchikonde.

Het doel van het 2- tot 3-jarige landbouwproject is om 100 boeren te leren hoe ze de maisopbrengst kunnen verhogen. Met de donatie van S4F wordt Lewis Gama als projectleider ingehuurd om de boeren de methode ‘Foundations for farming’ te leren en de boeren krijgen een lening om maiszaden en kunstmest te kunnen betalen. 

Verdelen van kunstmest en zaden in Malawi
Translate »