S4F start financiering project Landbouwtraining jongeren in Malawi i.s.m. stichting Youthure

Op een proefboerderij in de buurt van de hoofdstad Lilongwe in Malawi worden trainingen georganiseerd voor 20-35 arme (werkloze) jongeren (18-35 jaar) jaarlijks.

De jongeren worden geselecteerd op basis van motivatie, diversiteit en interesse in de landbouw.

Niet alleen (werkloze) jongeren profiteren, ook een toename in voedselzekerheid en minder schade aan het milieu biedt voordelen voor de hele gemeenschap. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van “horizontal learning” waardoor er een “snowball effect” wordt gecreëerd om zo op regionaal/nationaal niveau meer dan 1000 andere jongeren te bereiken en zo op nationale schaal meer voedsel te produceren.

De trainingen focussen zich op klimaatslimme landbouwpraktijken en landbouwtechnologieën/-tools die SMART zijn: Simple, Market based, Affordable and Repairable Technologies. Daarnaast zullen trainingen worden gegeven over het opstarten van een landbouwbedrijf. 

Het streven is dat de proefboerderij na twee jaar zelfstandig kan blijven voortbestaan, waardoor in de toekomst jaarlijks weer nieuwe jongeren kunnen deelnemen.

In 2022 is een opslagruimte voor geoogste producten gerealiseerd, zodat producten op de markt gebracht kunnen worden als de prijs gunstig is. Van de financiële opbrengsten van de oogst wordt ongeveer 80% verdeeld onder de jongeren en 20% is bestemd voor de aanschaf van nieuw zaden. De bedoeling is, dat de proefboerderij zelfstandig kan voortbestaan door deze inkomsten uit geoogst product. Afgelopen jaar werden tomaten, sojabonen, mais en pinda’s geteeld en verkocht.

Voor 2022-2023 zijn nieuwe trainingen gepland, een verdere ontwikkeling van de proefboerderij en een evaluatie met de deelnemende jongeren, voorbeeld boeren, partners en team.

Doel: Training van jongeren in landbouwpraktijken en - technologieën

Partner: Youthure

Lokale partner: Conserve with Benefits

Vorige
Vorige

Gambia: start zaaien in tunnelkassen voor winterproductie van groenten

Volgende
Volgende

Resultaten project in Malawi met stichting Het Goede Doel