Afronding Gambia moestuin-project

In het voorjaar van 2023 is stichting OOG gestopt met al haar activiteiten.

John en Madeleine (bestuursleden van stichting OOG) zijn nog een keer op werkbezoek geweest bij de tuin in Gambia. Saikou Fadera heeft alle werkzaamheden nu overgenomen en krijgt nu geen financiële ondersteuning meer vanuit Nederland. De website van Stichting OOG is ook van het internet afgehaald.

Als afsluiting van het project hebben Bob en Frans (Seed4Farmers) in een persoonlijke ontmoeting afscheid genomen van het bestuur van Stichting OOG. Iedereen vond dat de samenwerking tussen de twee stichtingen heel goed was verlopen en dat er mooie resultaten zijn bereikt (zie de recente foto’s van de kool-opbrengst). Beide besturen spraken de hoop uit dat Saikou en landbouwdeskundige Edward Bas nu geheel zelfstandig de tuin in Kiang Central in goede banen kunnen leiden.

De laatste afsluitende nieuwsbrief van Stichting OOG (april 2023) hebben wij op deze website gedeeld, zodat iedereen kan lezen hoe het moestuin project verlopen is.

Voor Seed4Farmers betekent dit ook dat dit project afgerond is. Het moestuin project was ons tweede project en wij hebben heel veel geleerd van Stichting OOG en het sturen van een project in Afrika. Het enthousiasme en doorzettingsvermogen van Stichting OOG is in onze ogen van heel groot belang voor het slagen van dit project. Hierbij willen wij het bestuur van Stichting OOG, Madeleine, John, Tiny en Frans, nogmaals bedanken voor de hele fijne samenwerking en het mooie resultaat wat onze inzet heeft opgeleverd voor de lokale boerin/boer in Gambia.


Vorige
Vorige

Update derde en laatste projectjaar Fair Planet

Volgende
Volgende

Laatste Nieuwsbrief Stichting-OOG Gambia