Doorstart Gambia moestuin project

In de zomer van 2023 heeft Saikou, de tuinbeheerder van het project, ons benaderd om KCHGF (Kiang Central Holland Gambia Foundation) te blijven ondersteunen na het vertrek van stichting OOG.

De teelt van diverse gewassen gaat steeds beter, waardoor de opbrengsten hoger worden. Het lukt echter nog niet om de overhead kosten van de moestuin uit de opbrengsten te halen.

Seed4Farmers (S4F) heeft daarom voorgesteld om een kredietsysteem op te gaan zetten zoals S4F ook hanteert in ons Malawi project. Met dit systeem kunnen alle deelnemers krediet krijgen voor zaad en mest. Aan het einde van de teelt wanneer de meeropbrengst verkocht wordt, kunnen de deelnemers de moestuin hun schuld terugbetalen. Uiteindelijk zullen ook de kosten van Saikou en Eduard, assistent van de beheerder, betaald moeten worden uit de meeropbrengsten van de tuin met behulp van dit kredietsysteem.

Er is een driejarig project opgesteld, waarbij de bijdrage van S4F jaarlijks gereduceerd wordt. Saikou wordt zo in de gelegenheid gesteld om het kredietsysteem op te zetten met onze hulp en te introduceren bij de deelnemers.

Met de opstart van dit project is de moestuin weer volop bezig met nieuwe teelten en vernieuwde inzet.

 

Volgende
Volgende

Jaarverslag Seed4Farmers 2021 – 2023